Klimakteriet-huden-håret-kroppen

Vad händer i huden under klimateriet?

Under klimakteriet genomgår en kvinna en övergångsfas från reproduktiv till postreproduktiv livsstil. Detta beror huvudsakligen på minskad produktion av östrogen och progesteron i äggstockarna. Det kan leda till en rad fysiska och hormonella förändringar i kroppen och huden, inklusive symtom som värme vallningar, nattliga svettningar, sömnstörningar, humörsvängningar och minskad benmassa.

Det kan också leda till tunnare torrare hud och ökad känslighet. Minskat kollagen och elastin påverkar hudens spänstighet och elasticitet.

Fettkuddarna i ansiktet, även kallade fettdepåer eller fettvävnad, har flera funktioner.De fungerar som stötdämpare och skyddar ansiktets benstruktur från trauma. Dessutom hjälper de till att fylla ut och ge ansiktet dess form och volym.

Under klimakteriet genomgår som vi vet, kroppen hormonella förändringar däribland minskar produktionen av östrogen. Detta kan påverka fördelningen av fett i kroppen, inklusive ansiktet.

Hos vissa kvinnor kan det leda till att fettkuddarna i ansiktet minskar i storlek, vilket kan ge ett intryck av att ansiktet blir smalare eller att kinderna förlorar sin tidigare fyllighet, som leder till rynkor och ”saging skin”, (hud som förlorat sin elasticitet och fasthet, som resulterar i slapphet och rynkor.)

Denna minskning kan också påverka huden genom att göra den tunnare och torrare, vilket kan leda till klåda. Östrogenproduktionen påverkar också hudens förmåga att hålla fukt.

Detta är en naturlig del av åldringsprocessen och kan variera från person till person.

Klimakteriet och hudens välbefinnande är intimt förbundna, och att vårda dem på bästa sätt innebär att förstå varför förändringar inträffar och ta hand om dem på ett omtänksamt sätt för att främja hälsa och skönhet.

Klimakteriet hemsidan (940 x 700 px)

Vilka behandlingar finns?

Det finns flera sätt att ta hand om huden, håret och kroppen under denna tid, boka en konsultation hos vår injektionssjuksköterska Janine om du vill veta mer. På Beautyculture lär vi känna dig som kund så att vi tillsammans kan skapa behandlingsplaner som förstärker din unika skönhet och passar din livsstil. Vi anpassar alltid alla behandlingar utifrån dig och ditt behov vilket gör att alla behandlingar blir unika. Allt med hjälp av de senaste behandlingsmetoderna, högsta kvalitet och din säkerhet i fokus.

Välkommen att boka en gratis konsultation!

  • Få tips och inspiration för vacker hy!
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

Kom igång med din behandling

Upptäck ditt bästa jag.

Boka en rådgivning hos Beautyculture by Janine idag.