Frågor & svar

Frågor & svar

Hur går en injektionsbehandling till?
Du möter din behandlare som gör en helhetsanalys av ditt ansikte och området som skall behandlas. Tillsammans går ni igenom vilket resultat du önskar att uppnå, vad som kan förväntas samt eventuella biverkningar och risker. I samband med din behandling tas alltid före- och efterbilder.

Du får bedövningssalva beroende på vilket område som ska behandlas.
När bedövningssalvan har hunnit verka, börjar själva behandlingen. Behandlingstiden tar mellan 5 till 30 minuter beroende på vilket eller vilka område som ska behandlas.
Efter din behandling bokar vi in en ny tid för en eventuell påfyllning om du inte redan gjort det själv via vår bokningssida.

Vi korrigerar endast vid akuta eller tydligt avvisande besvär, och tidigast 2 veckor efter behandlingstillfället. Innan en korrigering bokas in sker en bedömning av våra behandlare med hjälp av bilder som mailas in. Inga korrigeringar sker efter en förstagångsbehandling av läppar. Detta på grund av att det krävs minst 2 behandlingar för att uppnå det slutgiltiga resultatet.

Vad bör jag tänka på efter en injektionsbehandling?
Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter din behandling med vissa restriktioner (se nedan).
De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efter din behandling är torrhet, rodnad, svullnad och blåmärken.

Eftersom injektionsbehandlingar skapar temporära mikrokanaler och mikroblödningar i huden på behandlingsområdet är det ytterst viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen.

Efter din behandling bör du tänka på följande:

 • Att ej ta på det behandlade området de första två timmarna
 • Att ej sminka dig de första fyra timmarna. Vid en Skinbooster-behandling bör man undvika smink helt och hållet de första 24 timmarna
 • Att ej duscha/bada med varmt vatten samma dag som du behandlats
 • Att ej basta den första veckan
 • Att ej exponera huden för direkt UV ljus (sol eller solarium) i en vecka
 • Att undvika ”brun utan sol” de första två dygnen
 • Att undvika produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider och bensoylperoxid i minst tre dagar efter din behandling
 • Att ej utföra ansiktsmassage eller ansiktsbehandlingar inom 24 timmar
 • Att genomgå en längre flygresa inom två dygn
 • Att ej sova på mage i tre dygn, sov helst på rygg
 • Att ej utföra massage / akupunktur i tre dygn (då man ligger på mage)
 • Att ej massera, skrubba eller peela ansiktet på tre dygn
 • Att ej genomgå hård fysisk aktivitet / träning / gym inom tre dagar
 • Att ej överanstränga ansiktsmuskulaturen i en vecka. Ansiktet är otroligt kärlrikt och blodförsörjningen god vilket innebär att blåmärken, svullnad och rodnad kan uppstå vid behandlingar i ansiktet. Viss övergående svullnad, rodnad och blåmärken kan förekomma runt det behandlade området. Detta försvinner vanligtvis inom en vecka.

För ytterligare information rekommenderar vi att du läser på om din specifika behandling här på vår hemsida under Våra behandlingar.

Vad är muskelavslappnande medel och hur fungerar det?

Muskelavslappnande medel blockerar signalen mellan nerv och muskel eller svettkörtel. Den försvagar muskelfunktionen vilket leder till att muskeln slappnar av. Läkemedlet varar i kroppen 48 timmar men effekten varar i månader. Efter några månader avklingar effekten och tillståndet återgår till ursprungsläget.

Många är oroliga för att muskelavslappnande medlet som ett nervgift eller på annat sätt farligt preparat med stora risker. Detta är inte sant så länge muskelavslappnande medel används i lämpliga doser och hanteras av legitimerade behandlare med kunskap och kompetens.

Resultatet kommer lite i taget allteftersom i några dagar, därför ser man inget resultat direkt efter behandlingen. Fullt resultat uppnås efter 10-14 dagar. Vid din behandling bokar vi ett återbesök med möjligheten att göra en touch up som görs kostnadsfritt vid besöket.

Blir huden förslappad efter långvarigt användande av Muskelavslappnande medel?
Absolut inte! Muskelavslappnande medel minskar bildning av rynkor. Användning av muskelavslappnande medel under en längre tid leder i längden till slätare hud, därför är det utmärkt att användas i förebyggande syfte mot rynkor.

Finns det risk för några biverkningar av Muskelavslappnande medel?
Biverkningar eller eventuella komplikationer till följd av en behandling är mycket ovanliga och i de fall de förekommer är dessa av relativt enkel karaktär.

Den vanligaste biverkningen är att svullnad uppkommer vid injektionsområdet. Vissa patienter upplever en tillfällig huvudvärk efter ingreppet. I vissa väldigt ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen. Detta kan leda till hängande ögonlock eller asymmetri i dina ansiktsdrag. Därför bör du undvika träning, ansiktsmassage/peeling, eller sova på mage 3-4 dygn efter din behandling.

Hur länger varar effekten av Muskelavslappnande medel?
Effekten på rynkor varar i ca 3-6 månader.

Kan man delbetala sina behandlingar hos er?
Vi samarbetar med Svea Ekonomi vilket ger dig möjligheten att betala din behandling/behandlingar räntefritt i upp till 24 månader. Du kan närsomhelst betala in hela beloppet utan ytterligare avgifter och du kan delbetala mer än det överenskomna beloppet per månad.

Du kan även skjuta upp betalningen och betala först om 3 månader till 0% ränta.
Uppläggningsavgift tillkommer.

Så här enkelt ansöker du:

 1. Välj lånebelopp
 2. Välj månadskostnad
 3. Godkänn och signera avtalet
Frågor & svar
Skönhetssalong Uppsala

Alltid nöjd!

Alltid lika nöjd – både med resultatet och bemötandet. Rekommenderas!
Karin Flyckt

Skönhetssalong Uppsala

Bästa salongen i Uppsala

Alltid så fint bemötande. Janine är så professionell och har en enorm erfarenhet. Jag litar på henne till 100%. Jag är alltid så nöjd efter varje besök!
Anna Björkholm

Skönhetssalong Uppsala

Proffsigt!

Proffsigt och kände mig väl omhändertagen, kommer tillbaka.
Maria Pettersson

Skönhetssalong Uppsala

Förändrat mitt liv!

Jag har gått till Janine och Linnea inte ens ett år men känns som om det förändrat mitt liv! Jag har varit lite rädd och skeptisk till skönhetsvård men jag har blivit så otroligt väl omhändertagen.
Chris Coulter

Så går det till

The Beautyculture Way

Skönhetssalong Uppsala

Du bokar tid

Inled med att boka en första konsultation där vi kan gå igenom dina unika behov. 

Skönhetssalong Uppsala

Konsultation

Under konsultationen berättar du om dina förväntningar och vi presenterar en lämplig behandling. 

Skönhetssalong Uppsala

Behandling utförs

Du är i trygga händer under hela behandlingen och tas om hand om auktoriserade experter. 

Skönhetssalong Uppsala

Du blir nöjd!

Grattis! Nu kan du njuta av resultatet. 

 • Få tips och inspiration för vacker hy!
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

Kom igång med din behandling

Upptäck ditt bästa jag.

Boka en rådgivning hos Beautyculture by Janine idag.