Säkrare skönhetsbehandlingar

Den 1 juli 2021 trädde de nya reglerna för estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar i kraft. I korthet innebär det ökade kompetenskrav på de som utför ingreppen, mer omfattande skyldigheter för verksamheterna och stärkt skydd för kunderna.

dsc-8690

Janine Bichara välkomnar den nya lagen

Äntligen finns nu en lag som tydligt reglerar branschen gällande säkerhet och ansvar.

För mig som legitimerad specialistsjuksköterska, viceordförande i patientnämnden och specialist inom estetiska behandlingar är säkerhet och trygga behandlingar en självklar prioritering.

Vad innebär de nya reglerna för dig som kund?

  • Nya kompetenskrav för den som utför behandlingarna, endast legitimerade sjuksköterskor, tandläkare eller läkare får nu utföra estetiska injektionsbehandlingar.
  • Verksamheterna måste teckna patientförsäkring, vilket ger individen ökad möjlighet till ersättning vid eventuella skador.
  • Det är verksamheternas skyldighet att informera den som ska genomgå behandlingar och ingrepp om betänketid och samtycke, samt kontrollera att den som får behandlingen är över 18 år.

Verksamheter som inte uppfyller regelverket tillåts inte längre utföra estetiska injektionsbehandlingar. Med den nya lagen omfattas den som genomgår estetiska injektionsbehandlingar av samma skydd som gäller för andra behandlingar enligt hälso- och sjukvårdslagstiftningen – patientsäkerheten stärks.

Säkra injektionsbehandlingar i Uppsala

På Beautyculture lär vi känna dig som kund så att vi tillsammans kan skapa behandlingsplaner som förstärker din unika skönhet och passar din livsstil. Allt med hjälp av de senaste behandlingsmetoderna, högsta kvalitet och din säkerhet i fokus.

Välkommen att boka en gratis konsultation!

  • Få tips och inspiration för vacker hy!
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

Kom igång med din behandling

Upptäck ditt bästa jag.

Boka en rådgivning hos Beautyculture by Janine idag.