Hudakuten – 5 tips till din hud efter sommaren

Sommarens sol, bad och ledighet gör oss fräscha och avslappnade. Men ganska snabbt kan huden börja kännas lite trött, trots att vi fortfarande är fulla av energi. Våra älskade sommarnöjen utsätter nämligen huden för något som heter oxidativ stress som skadar cellerna och snabbar på åldrandet. Som tur är finns det både professionella behandlingar och produkter som hjälper!

Skönhetssalong Uppsala Skönhetsbehandlingar

Foto: Arthur Poulin

Här får du våra bästa tips för att ladda cellernas batterier på nytt!

1. Exfoliera

En bra fukt- och fettbalans i huden är extra viktig efter sommaren. Exfoliering, eller peeling, avlägsnar döda hudceller från ytan och stimulerar cellförnyelsen så att huden kan reparera sig. Med en peeling baserad på AHA/BHA syror kommer du långt men för ett långsiktigt och mer effektivt resultat bör du komplettera med en kemisk peeling hos oss på salongen. Vi erbjuder flera olika varianter av kemiska peelingar som Prx-t33, Mela Peel forte och våra populära och kraftfulla örtpeelingar.

2. Återfukta

Oavsett om du i grunden har torr, fet eller blandhy har du sannolikt en yttorr hud efter sommaren.
Lösningen är fukt, fukt och fukt. Det tillför du genom att dagligen använda ett fuktgivande serum. Många av oss har dock en stor mängd torra och döda hudceller och då spelar det ingen roll hur mycket fukt du tillsätter, huden behöver hjälp för att kunna ta till sig den välbehövliga fukten. Vår ansiktsbehandling Boost är då det perfekta komplementet.

 

Namnlös design (49)

Absolute hyaluron essence – Återfuktande serum med hyaluronsyra från Alex Cosmetic

3. Profhilo – återfukta på djupet

Profhilo är en av våra mest populära behandlingar och vi förstår varför! Profhilo innehåller nämligen en av de högsta koncentrationerna av hyaluronsyra på marknaden. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och är viktigt för hudens tillväxt. Profhilo ger både en omedelbar effekt på hudton och fuktbalans och en långsiktigt remodellerande effekt som bygger upp ny spänst och volym för en uppstramande effekt. Profhilo är en injektionsbehandling i kategorin bioremodellering och kan med fördel kombineras med andra behandlingar för att skräddarsy det just din hy behöver.

4. Behandla pigment och solskador

Att vi får den där fräscha solbrännan beror på att solen påverkar våra melanocyter, pigmentceller. Deras uppgift är att skydda huden mot solens strålar genom att producera pigment (melanin). Ibland leder detta till det vi kallar pigmentfläckar. Det finns flera olika typer av pigmenteringar och det behövs alltid en konsultation så att vi kan avgöra vilken typ av behandling just din hud behöver. Bäst resultat ger en kombination av professionella behandlingar hos oss på salongen och kontinuerlig användning av produkter hemma. Vanligaste metoden är intensivt pulserande ljus, vi använder oss av Cellox 20, och kemiska peelingar.

5. Skydda huden

Det absolut bästa du kan göra för din hy är att undvika direkt sol, särskilt mitt på dagen när solen är som starkast. Och glöm inte solskyddet, det behövs året runt!

Resultatinriktade ansiktsbehandlingar i Uppsala – för en vackrare och friskare hud

Beautyculture har ett brett utbud av professionella och resultatinriktade behandlingar för en bättre hud. Välkommen att boka in en kostnadsfri konsultation hos vår auktoriserade hudterapeut eller legitimerade sjuksköterska så hjälps vi åt att hitta den absolut bästa behandlingen för just din hy.

  • Få tips och inspiration för vacker hy!
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

Kom igång med din behandling

Upptäck ditt bästa jag.

Boka en rådgivning hos Beautyculture by Janine idag.